Provlapp och tankar om mönster

Min provlapp i Stickameras koftKAL är nu stickad, tvättad och blocka. Ena delen av provlappen är slätstickad och på den andra delen testade jag att sticka ett lövmönster att eventuellt ha på koftans ok. Om jag ska ha någon mönsterstickning på oket så vill jag att den ska vara diskret och därför testade jag att sticka löven omgivet av slätstickningen istället för att ha omvänd slätstickning som bakgrund till löven. Jag tror dock att löven smälter in för mycket i slätstickningen..? Kanske får det bli något annat enkelt mönster eller så får det istället bli en slätstickad kofta. Garnet har ju en hel del karratär och just därför vill jag inte har så mycket mösterstickning på koftan utan hålla det enkelt eftersom jag vill ha en enklare kofta. Snart är det i alla fall dags att ta ett beslut om hur koftans ok ska se ut, för imorgon kommer del tre!
 
Stickameras koftKAL | | En kommentar |

Kofttankar

För några dagar sen fick jag hem garnet som förhoppningsvis ska resultera i en kofta i stickameras koftKAL. Jag klickade hem garn från Magasin Duett och köpte garnen Magasin Duett Supersoft och Magasin Duett Donegal tweed. Tanken är att sticka koftan i dubbelt garn och då använda en tråd av varje garn. Jag har varit sugen på att testa Magasin Duetts garner så det här kändes som ett bra tillfälle.
 
Jag har även skissat på hur min kofta skulle kunna se ut. Jag tänker mig en höftlång kofta med hellång arm och rund hals som inte är allt för vid. Koftan ska vara lite figurstickad men inte supertight. Tanken är att koftan ska ha resår i halsringning, knappband och koftans nedkant. Jag funderar även på att göra någon enklare mönsterstickningen på oket, eller kanske längs knappbanden eller på ärmarna...? Det återstår att se. Annars kanske jag försöker sticka en enklare kofta i stil med koftan Ramona. Det ska verkligen bli kul och se vad det blir av det här!
 
Stickameras koftKAL | | En kommentar |

Knit-a-long

Efter lite velande har jag nu bestämt mig för att hoppa på stickameras knit-a-long, KAL, som hålls i sammarbete med Dödergök. Under KAL:en är tanken att alla deltagare ska sticka en kofta uppifrån och ner efter egna mått. KAL:en är indelad i åtta delar och första delen kom ut igår. Första delen går ut på att skissa på hur koftan skulle kunna se ut samt att välja garn och min hjärna går nu på högvarv. Vi får se vart det här landar och om det blir någon kofta till slut. Det känns i alla fall väldigt roligt och spännande! För den som är intresserad finns mer information och möjlighet att anmäla sig till KAL:en på bloggen stickameraskoftkal.blogspot.se. Anmälan är öppen till 23:e november.
 
Stickameras koftKAL | | Kommentera |
Upp