KAL-koftan är klar!

Ja, jag lyckades få ihop en kofta. På vägen har jag repat upp repat upp både delar av oket och delar av en arm samt gjort om avmaskningen på koftans nederdel. Gör om gör rätt, eller i alla fall bättre, och till slut resluterade det i en kofta som blev ungefär som jag hade tänkt mig. Den blev kanske i tajtaste laget, men från början höll den istället på att bli aldeles för stor. Det här koftan har verkligen varit min prova-mig-fram-kofta och jag är nöjd med att den blev så bra som den ändå blev. Trots allt så är det min andra kofta någonsin (bortsett från den till dottern) och den första koftan som jag stickat utan mönster. Jag har lärt mig massor på vägen och jag vill passa på att rikta ett stort TACK till Erika som guidat med pedagogiska instruktioner och svarat på frågor.
 
Det enda jag just nu funderar på hur jag skulle kunnat göra annorlunda, men inte riktigt har någon idé om hur jag skulle gjort, är koftans ok. För att kofta inte skulle bli för stor fick jag sticka ganska många släta varv innan jag kunde dela av för armarna, så nu ser man vart min raglanökning slutar och den "försvinner" inte in under armhålan som jag tycker hade blivit snyggare. Men jag får helt enkelt fortsätta exprimentera med en annan kofta en annan gång.
 
Koftan är stickad i dubbelt garn, varav en tråd magasin Duett Donegal tweed och en tråd magasin Duett Supersoft. Det gick åt 200 g Donegal tweed och 120 g Supersoft. Koftan är stickad med stickor 4.5 mm förutom muddarna som är stickade med stickor 4 mm.
 
Stickameras koftKAL, Stickat & virkat | | 2 kommentarer |
Upp