Bersåvantar

Jag blev kär i bersåvantarna när jag hittade mönstret på Ravelry. De har legat på min att-göra-listan ett tag och nu har jag lyckats åstadkomma ett par. Mönstret finns att hitta här och finns både på svenska och engelska.

Vantarnas mudd har jag slätstickat istället för att resårsticka den som enligt mönstret. Jag stickade mudden med stickor 3 mm och resten av vantarna stickade jag med stickor 3,25 mm. Det resulterade i ett par lite mindre tumvantar som passar på mina små händer, men de är nästa på gränsen för små. Vantarna är stickade i garnet Alpacka Superfine 3/11 från Iloyarn (även denna gång i färgerna ljusgrån och mörkgrön, precis som min boltsjal) och jag har stickat med dubbet garn. Garnet är så mjukt och skönt och till mina bersåvantar gick det åt 40 g av varje färg. Garnet finns att köpa hos www.organicknitters.com. Jag tycker verkligen de här vantarna blev så fina och de var roliga att sticka! Det kanske får bli ett par till framöver, men då går jag kanske upp någon storlek på stickorna för att få lite mer vidd på vantarna.
 
 
Stickat & virkat | | En kommentar |

Koftstickningen

När jag delat av för armar på koftan för ett tag sen så kände jag att koftan var på gränsen för stor och aldeles för tajt under armarna. Det resulterade att jag repade upp ett antal varv och jag har nu stickat om och gjort ett par färre ökningar och ganska många fler släta varv innan jag delade av för armar för andra gången. Nu känns det som förutsättningarna för att åstadkomma en kofta med okej passform är betydligt bättre. (Här finns en bild från instagram där koftan sitter på.) Jag är någorlunda i fas med stickningen, det är bara en bit kvar av koftans nederdel innan det är dags för armarna.
 
Stickameras koftKAL | | Kommentera |

Boltsjalen

Då var min Bolt-sjal klar! Det är en asymetrisk triangelsjal som har en lång snibb vilket gör det möjligt att vara kreativ och sno om sig sjalen på många olika sätt (på projektsidan på Ravelry finns inspiration). Just eftersom sjalen är lite annorlunda så känns den rolig och efter blockning blev jag väldigt nöjd med reslutatet. För den som är sugen så finns mönstret att hitta här.
 
Sjalen stickas på stickor 3,5 mm. Jag har stickat sjalen i garnet Alpacka Superfine 3/11 från Iloyarn, i färgerna ljusgrån och mörkgrön. Garnet är ett mjukt alpackagarn som gör sig bra till en mysig sjal. Det känns också extra bra att sticka i det här garnet då det är framställt både med hänsyn till miljön, djur och människor. Till min Bolt-sjal gick det åt drygt ett nystan av varje färg och för att vara mer exakt gick det åt 60 g grått och 55 g mörkgrönt. Garnet finns att köpa hos www.organicknitters.com.
 
Här följer lite bilder på sjalen och självklart fick en av våra nyfikna katterna vara med på ett hörn.
 
Stickat & virkat | | Kommentera |
Upp