Skaparlust

Att vara kreativ och skapa inom ett område smittar verkligen av sig på andra områden. Sen jag fick en nytändning på stickningen för cirka ett år sen så har jag också blivit sugen på att testa på och lära mig andra hantverk. Till exempel att väva, sy och arbeta med lera samt att spinna och färga garn.
 
Det som jag varit mest sugen på att testa var att spinna, så för ett tag sen tog jag tag i det och köpte en slända och ull från MoodsOfColors. Mitt första egna handspunna garn blev inte perfekt, men jag är nöjd och framförallt så var det väldigt roligt att spinna! Nu kliar det i fingrarna att köpa en lite nya fibrer och fortsätta öva. När jag var i farten och köpte min slända så fick jag även tummen ur och köpte ett mönster och tyg för att försöka sy en klänning (vilket inte har resulterat i något ännu). Här om dagen lyckades jag även anmäla intresse till en kurs i vävning på Medborgarskolan till hösten, vilket känns väldigt kul!
 
Jag tycker det kan kännas svårt att börja med något nytt, vart ska man börja? När jag tog tag i att testa på spinning var det som att komma över en tröskel vilket också fört med sig att det inte känns lika läskigt att ge mig på annat jag är sugen på att testa. Det är ju bara att prova och det kan ju inte bli annat än fel eller annorlunda (vilket man också lär sig något av).
 
Och med den här texten vill jag väl egentligen bara uppmana och inspirera till att våga testa helt enklet.
 
Mitt första handspunna garn. Första härvan till vänster (46 g och 42 m) och andra härvan till höger (46 g och 71 m).
 
Pyssel & handarbete | | Kommentera |

Min Emelie

Hon är äntligen klar, min Emelie-kofta. Och som jag älskar henne! Jag har stickat länge på min Emelie, garn köpte jag redan tidigt i höstas och jag la upp första maskorna på koftan i oktober förra året. Även att koftan tagit lite tid att sticka så har jag älskat att sticka den. Mönstret har varit roligt och garnet underbart! Emelie har varit min njutstickning som kommit fram lite då och då när andan fallit på. Men nu känns det som det var på tiden att Emelie-koftan blev klar och jag känner mig så nöjd!
 
Mönstret till koftan finns att hitta här och här finns en länk till min projektsida på Ravelry. Jag har stickat med stickor 2,75 mm och 3,25 mm, precis som enligt mönstret. Den enda förändringen jag gjort i mönstret är att jag stickade två extra varv på knappbanden för att få dem lite lite bredare.
 
Garnet jag stickat i har jag köpt från morrisgarn.se. Garnet är ett ekologiskt merinogarn som är handfärgat av duktiga Anna. Jag älskar det här garnet, det är mjukt och skönt och färgen är helt i min smak! För att sticka min Emelie gick det åt cirka 2,5 härvor garn.
 
Stickat & virkat | | En kommentar |

Ashburn

Här är sjalen Ashburn som har redan får början blivit en favorit. Sjalen har varit klar ett bra tag nu, men först igår blev den dokumenterad. Mönstret till sjalen finns att hitta här. Ashburn är lättstickad (men lite enforig framåt slutet) och den funkar finfint att sticka på framför en film. Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet. Sjalen är mysig och går att linda många varv runt halsen.

Min Ashburn är stickade på stickor 4 mm. Jag har stickat i garnet Tough Love Sock från SweetGeorgia Yarns och det gick åt drygt en halv härva garn av varje färg. På min projektsida på Ravelry finns mer exakta uppgifter om garnåtgången för den som är intresserad.
 
Stickat & virkat | | Kommentera |
Upp