Äppelmos på egna äpplen

Idag har jag känt mig huslig och kokat äppelmos på äpplen från trädgården. Jag har aldrig kokat äppelmos innan, men det var väldigt enkelt och reslutatet blev riktigt gott! Jag kokade mos på knappt 2 kg äpplen, 1,5 dl vatten, 0,75 dl socker och 2 krm askorbinsyra och det resluterade i ca 1,3-1,4 l äppelmos. Hållbarheten ska vara ca 1-2 veckor i kylskåp och eftersom det inte går åt några stora mängder äppelmos här i huset så sparade jag bara en liten burk framme. Resten har jag fryst in i portioner som vi sedan kan ta fram och fylla på burken i kylskåpet med när det börjar tryta där. I frysen ska äppelmoset hålla ca 1 år. Det känns väldigt roligt och lyxigt att kunna äta mos kokat av egna äpplen på frukostgröten framöver!
 
Ätbart | | Kommentera |

Koftan Hetty

Trumvirvel! Min första egna stickade kofta är färdig! (Om man bortser från en mer eller mindre misslyckad tröja jag stickade för ett par år sen). Jag känner mig väldigt nöjd med min Hetty, även om det finns detaljer som skulle kunna bli bättre. Men så är det väl alltid och det är sånt som jag får träna på.
 
Mönstret till koftan finns att hitta här. Jag tycker mönstret var lätt att följa och jag gjorde inga större korrigeringar (anteckningar om mina korrigeringar finns att hitta här). Eftersom koftan är midjekort och stickas på stickor 5 mm så är den relativt snabbstickad, vilket känns motiverade och roligt då arbetet växer fort. Framförallt eftersom det var min första kofta och jag var minst sagt nyfiken hur reslutatet skulle bli. Under tiden jag stickade var jag lite orolig för att koftan skulle bli för liten, men efter att jag blockat den känns den precis lagom. Jag har stickat koftan i garnet Drops Merino Extra Fine och det gick åt knappt 5 nystan á 50 g.
 
Stickat & virkat | | 2 kommentarer |
Upp